Sarianne

FRÄSCH MOZZARELLASALLAD

En av mina favoriter nu på sommaren är mozzarellasallad med jordgubbar och basilika,  riktigt gott och somrigt fräscht.

Fräsch mozzarellasallad

 

Hur enkelt som helst och kan förberedas i god tid vilket alltid är ett plus för mig som är rätt vilsen i köket.
För att göra den här salladen så tar du bladen av en kruka basilika och lägger ner i en skål eller ett fat.
Jordgubbar la jag över, strax under en halvliter och sen mozzarellaost över, där använder jag de små bollarna som är så himla smidiga.
Jag ringlade sen över lite olivolja, flingsalt och grovmalen svartpeppar.
Som sagt, somrigt och gott!

Vad har du för sommarfavoriter?

mateus porslin

Tappat rösten
Jag kände redan i torsdags att förkylningen slog till och sen dess har den bara blivit värre och värre. Ont i halsen och nu har jag varit utan röst sen i söndags. 

I lördags efter Sthlm var vi bjudna hem till Topplänts på kräftskiva, superkul kväll även om det kändes ibland som om jag mest satt och snörvlade. De bor en bit ut på landet så var en lagom promenad hem. Vaknade urtidigt på söndag och kände rätt snabbt att febern kickat in. 

(null)

Alltså är det vab av mig själv idag. Sovit mest hela dagen i sängen, i soffan och nu på kvällen skuttade jag och Charlie ut i uterummet. Det är så härligt när man hör regnet smattra mot taket och årstiden bjuder in till att tända ljus. 

Det blir en tidig kväll ikväll ska försöka hitta nån bra serie att slumra till! 
(null)

Stockholm
Jag och tjejerna tog en spontan resa till Stockholm igår efter veckans minnesstund kände jag att jag behövde tänka på något annat och bara få skratta åt livet! 

Lets Go! 

(null)


(null)

(null)

Vi satt länge och bara tittade ut över utsikten, pratade, filosoferade och tog in intrycken. 

Har lovat mig själv att bli bättre på att uppskattade det jag har, för i slutändan så är det livet som ska levas och det jag mår bra av. Rensa ut negativ energi, folk som snackar bakom ens rygg, det kommer alltid fram och då står du där och skäms (hoppas jag). Saker i livet påminner en om att sluta jaga folk som  aldrig hör av sig tillbaka. Va omringad av de som vill dig väl, som inte stör sig på vem du är,  som stöttar en när man går igenom svåra perioder i livet. 

I och med det jag precis har gått igenom så öppnas ögonen upp och personer man inte haft närmsta relationen till kan visa mer omtanke än de kan räknat som sina närmsta! 

Idag blev det en massa shopping för att uppdatera sminkhyllan och garderoben, Jullan och jag blev trötta efter ett tag. En förkylning har tagit tag i mig så vi gick tillbaka till rummet och åt varsin kebabtallrik medan Elin träffade en kompis.

Resten av kvällen blev det häng i sängen, en lång dusch och sen somnade vi alla innan 22.

(null)

(null)

(null)


Förra helgen träffade jag Maria i Norrköping, en person som alltid ger energi, är man om hur man mår och som alltid ger skratt. Vi började med en planka (när åt man det senast?) och så fortsatte kvällen med drinkar på olika hak. En väldigt sponta kväll som slutade i gapskratt! 

(null)

(null)

(null)